- Fogás ideje: 2019.05.13. / 11 óra 55 perc
- Vízterület: Peresi-holtág
- Halfaj: Amur
- Fogott hal adatai: 16,61 kg / 100 cm
Fogási körülmények: Mezőtúron születtem itt is élek a feleségemmel. 2016-ban vásároltunk a Peresi-holtágon egy telket, amely a Takács tanya utca 70. szám alatt nagyon szép, festői környezetben található kb. 600 méterre a Takács tanyától. Ha az időm engedi, akkor szeretek itt horgászni, mert tényleg szép a környezet és rendes, baráti szomszédokat sikerült megismernem. A horgászataimra a humánus, szabálykövető bánásmód a jellemző! Mondhatni nem „hús-horgász“ vagyok. Többségében visszaengedem a halakat csak azt a minimális mennyiséget szoktam megtartani, ami általában a „karácsonyi asztalra“ kerül vagy egy szűk családi rendezvényre szükséges! Mindig is vágytam arra, hogy egyszer kifogok egy nagy halat (7-8 kg, ennek már nagyon örültem volna)! 2019.május 13-án a jóisten kegyes volt hozzám (vagy a csali, etetőanyag volt a jó)! Már előző este kimentem és beetettem a parttól kb. 10-12 méterre. Másnap délelőtt 11:45 órakor egy erős kapás kíséretében felvette valami a csalit és 10 perc fárasztás után egy kapitális 16,61 kg-os, 100 cm (teljes hossz 114 cm) amurt sikerül partra emelni! A felszerelésem egy 3,3 m-es bojlis bot volt 55-ös Mitchell orsóval, 35-ös camoflage damil, 7 m-es fonott dobóelőkével, 20 grammos feeder kosárral, 8-as Gamakatsu horoggal, horogbefordítóval és csalitüskével. A csali tigrismogyoró volt egy 10 mm-es ananászos felhősödő pop-up bojlival meglebegtetve. Etetőanyagnak előfőzött tigrismogyorót és kukoricát használtam, ananászos ízesítésű darával egybefogva valamint egy csokor zöld herével apróra belevágva! Az egész parton teljesen egyedül voltam. Szerencse, hogy viszonylag nagy szákom van, így sikerült beleterelnem! Hihetetlenül örültem! Gyorsan fotók, telefonálgatások után (közben locsoltam folyamatosan vízzel) – a családi ráhatásnak engedve – megtartottam ezt a gyönyörű példányt! Nagyon finom, rántott halszeleteket készítettünk belőle! Hagytam még belőle egy nagy adag halászlé elkészítéséhez is! Ezúton is szeretném megköszönni az Önök áldozatos munkáját, hogy átélhessek egy ilyen szép élményt!