V. CSAKK Halfőző verseny

A Békéscsabai Hungarikum Klub ajánlásával 2017. szeptember 30-án, 9.00-tól a Csabagyöngye Kulturális Központ mögötti parkolóban kerül megrendezésre az V. CSAKK Halfőző verseny, amelyre ezúttal szeretnénk felhívni az érdeklődő figyelmét. Részletes kiírás, letölthető nevezési lap az alábbiakban:

A főzőverseny célja:

  • a hagyományos ízek és a korabeli hagyományok alapján elkészült gasztronómiai különlegességek bemutatása
  • amatőr, de annál lelkesebb szakácsok – csapatok bemutatkozása, a hagyományőrzés, a barátság és a vidéki vendégszeretet jegyében
  • a szakmai és a látogatói elismerés, a vándorserleg elnyerése

Versenykiírás:

Hagyományos halételek illetve egyéb kiegészítők (köret, desszert) készítése mesterséges ételízesítő hozzáadása nélkül.

Az ételeket gázpalack felhasználását kivéve, tetszőleges technikával lehet elkészíteni. A versenyre helyben elkészített étellel lehet jelentkezni, ételsor esetén a felkínált ételek egyikének a helyszínen kell elkészülnie.

FONTOS!

A főzőversenyt kedvezőtlen időjárás esetén is megtartjuk! Ebben az esetben a csapatok maguk gondoskodnak a védekezésről (pl. eső, szél ellen). Rossz idő esetén az ételek elfogyasztása céljából biztosítunk az intézmény AGÓRA termében csapatonként 1 asztalt és székeket.

Nevezés:

Nevezni 2017. szeptember 23-án 20.00-ig a kitöltött nevezési lap leadásával, illetve a nevezési díj befizetésével lehet.

  • A nevezési díj: 4000,- Ft.
  • A nevezés helye: Csabagyöngye Kulturális Központ, 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.

További információ kérhető: Tel.: 06 66 449 222 (Varga Gábor szervező); e-mail: vargagabor@csabagyongye.com

A nevezési lapot ITT vagy a www.csabagyongye.com oldalról is le lehet tölteni.

Nevezési feltételek:

  • nevezési lap kitöltése NYOMTATOTT NAGY BETŰKKEL (A csillaggal jelölt részek kitöltése KÖTELEZŐ!)
  • nevezési díj befizetése.
  • a nevezési lapon feltüntetett ételek elkészítése, melyekből a zsűrinek biztosítani kell egy kóstolásnyi adagot

A rendezőség biztosítja:

  • nagyjából 10 kg tűzifát hasítva (szükség esetén lehet sajátot is hozni) *
  • hulladékgyűjtőket
  • 1 sörpad garnitúrát
  • 3 db 1-1,5 kg-os pontyot
  • ivóvizet

* baltát, fejszét NEM tudunk biztosítani!

A nevezőknek kell biztosítani:

  • a főzéshez szükséges további alapanyagokat és fűszereket **
  • a főzéshez szükséges technikai eszközöket
  • egyéb eszközöket (pl.: balta, fejsze)

** szükség esetén a csapatok is hozhatnak halat korlátlan mennyiségben.

Értékelés szempontjai:

A zsűri az értékelésnél figyelembe veszi a következőket:

  • nyersanyagok (15 pont)
  • fűszerek (10 pont)
  • technológia (10 pont)
  • tálalás, díszítés (10 pont)
  • higiénia (10 pont)
  • ötletesség, ruházat, egységes arculat, „körítés” (10 pont)
  • az elkészített ételhez kínált italok és sütemények (10 pont)

Fogyasztás:

  • A zsűri részére biztosítani kell 1 adagot az elkészített ételből, és ha van az italból, desszertből, melyet 11.30 és 13.30 között kell a zsűrinek felszolgálni.
  • Baráti társaságok részére korlátlanul a szakácsok meghívása alapján.
  • Az elkészített ételeket pénzért kínálni TILOS!

FIGYELEM! A helyszínen NINCS mosogatási lehetőség!

Gépjárművel legkésőbb 8.00-kor el kell hagyni a területet!

Díjazás:

  • Az első helyezettnek: Vándorserleg
  • díjak mindhárom helyezettnek
  • minden résztvevő emléklapot kap
  • különdíjak (adható)