A Békéscsabai Hungarikum Klub ajánlásával 2017. szeptember 30-án, 9.00-tól a Csabagyöngye Kulturális Központ mögötti parkolóban kerül megrendezésre az V. CSAKK Halfőző verseny, amelyre ezúttal szeretnénk felhívni az érdeklődő figyelmét. Részletes kiírás, letölthető nevezési lap az alábbiakban:
A főzőverseny célja:
- a hagyományos ízek és a korabeli hagyományok alapján elkészült gasztronómiai különlegességek bemutatása
- amatőr, de annál lelkesebb szakácsok – csapatok bemutatkozása, a hagyományőrzés, a barátság és a vidéki vendégszeretet jegyében
- a szakmai és a látogatói elismerés, a vándorserleg elnyerése
Versenykiírás:
Hagyományos halételek illetve egyéb kiegészítők (köret, desszert) készítése mesterséges ételízesítő hozzáadása nélkül.
Az ételeket gázpalack felhasználását kivéve, tetszőleges technikával lehet elkészíteni. A versenyre helyben elkészített étellel lehet jelentkezni, ételsor esetén a felkínált ételek egyikének a helyszínen kell elkészülnie.
FONTOS!
A főzőversenyt kedvezőtlen időjárás esetén is megtartjuk! Ebben az esetben a csapatok maguk gondoskodnak a védekezésről (pl. eső, szél ellen). Rossz idő esetén az ételek elfogyasztása céljából biztosítunk az intézmény AGÓRA termében csapatonként 1 asztalt és székeket.
Nevezés:
Nevezni 2017. szeptember 23-án 20.00-ig a kitöltött nevezési lap leadásával, illetve a nevezési díj befizetésével lehet.
- A nevezési díj: 4000,- Ft.
- A nevezés helye: Csabagyöngye Kulturális Központ, 5600 Békéscsaba, Széchenyi u. 4.
További információ kérhető: Tel.: 06 66 449 222 (Varga Gábor szervező); e-mail: vargagabor@csabagyongye.com
A nevezési lapot ITT vagy a www.csabagyongye.com oldalról is le lehet tölteni.
Nevezési feltételek:
- nevezési lap kitöltése NYOMTATOTT NAGY BETŰKKEL (A csillaggal jelölt részek kitöltése KÖTELEZŐ!)
- nevezési díj befizetése.
- a nevezési lapon feltüntetett ételek elkészítése, melyekből a zsűrinek biztosítani kell egy kóstolásnyi adagot
A rendezőség biztosítja:
- nagyjából 10 kg tűzifát hasítva (szükség esetén lehet sajátot is hozni) *
- hulladékgyűjtőket
- 1 sörpad garnitúrát
- 3 db 1-1,5 kg-os pontyot
- ivóvizet
* baltát, fejszét NEM tudunk biztosítani!
A nevezőknek kell biztosítani:
- a főzéshez szükséges további alapanyagokat és fűszereket **
- a főzéshez szükséges technikai eszközöket
- egyéb eszközöket (pl.: balta, fejsze)
** szükség esetén a csapatok is hozhatnak halat korlátlan mennyiségben.
Értékelés szempontjai:
A zsűri az értékelésnél figyelembe veszi a következőket:
- nyersanyagok (15 pont)
- fűszerek (10 pont)
- technológia (10 pont)
- tálalás, díszítés (10 pont)
- higiénia (10 pont)
- ötletesség, ruházat, egységes arculat, „körítés” (10 pont)
- az elkészített ételhez kínált italok és sütemények (10 pont)
Fogyasztás:
- A zsűri részére biztosítani kell 1 adagot az elkészített ételből, és ha van az italból, desszertből, melyet 11.30 és 13.30 között kell a zsűrinek felszolgálni.
- Baráti társaságok részére korlátlanul a szakácsok meghívása alapján.
- Az elkészített ételeket pénzért kínálni TILOS!
FIGYELEM! A helyszínen NINCS mosogatási lehetőség!
Gépjárművel legkésőbb 8.00-kor el kell hagyni a területet!
Díjazás:
- Az első helyezettnek: Vándorserleg
- díjak mindhárom helyezettnek
- minden résztvevő emléklapot kap
- különdíjak (adható)