Megkezdődött az utánpótlás világbajnokság, három körös-vidéki fiatal is erősíti a mezőnyt

Büszkeség és öröm, hogy a jelenleg zajló XVI. U25 – XXXVII. U20 – XXVIII. U15 Utánpótlás Világbajnokságon (Szerbia, Fehértemplom, DTD-csatorna) a Körös-vidékről Polgár Bence, Takács Martin és Vidó Roland képviseli hazánkat. Vasárnap terveink szerint a helyszínről jelentkezünk. A MOHOSZ az alábbi posztban ismertette az eseményt:

„A hétfői első tréningnappal és tegnapi hivatalos megnyitóval megkezdődtek a korosztályos utánpótlás Világbajnokságok.

17 ország, 38 csapata vág neki a küzdelmeknek.

Komoly vébé várható, de nem csak az ellenfelekkel kell megküzdeni a versenyzőknek, hanem a rendkívüli körülményekkel is. A csatornát a széljárástól függően egybefüggő zöld növénytakaró borítja. Csak reménykedni tudunk, hogy a holnapi edzésnapon és a versenynapokon hátszél lesz.

Az elmúlt évben ezen a pályán rendezték meg a Feeder Világbajnokságot, melyen a Magyar Válogatott szerezte meg a győzelmet. A halfauna és a pálya nagyot változott. Az első edzésnapokon kivételes volt a 2kg körüli fogás. Rendkívül apró törpeharcsa, sneci és 2-3 dkg-os karikakeszegek jellemezték a fogásokat. Kedden, szerdán már beesett 1-2 tíz-húsz dekás dévérkeszeg és 1-2 kárász, csapatszinten. Vadon Roland 1,5 kg-os pontyfogása egyedüli volt a mai edzésnapon. A francia csapatok kiemelkednek a mezőnyből, a többi ország, közöttük a mi csapataink is még keresik a megoldást. Holnap kötelező edzés, pénteken-szombaton verseny.

Az U25-ös csapat, Szilvási Szilárd csapatvezető, Ambrus Tibor szövetségi kapitány. Nagy Benedek másodkapitány, Bakó Péter, Dósa Máté, Smányi Szabolcs, Takács Martin, Vidó Roland versenyzők. Deli Ibolya, Pataki Sándor, Skaliczki Ábel, Smányi Zsolt, Vidó Ferenc segítők.

Az U20-as csapat, Végh Tamás csapatvezető, Ifj. Szénási Béla szövetségi kapitány, Pocsai Márk másodkapitány. Lőrincz Benedek, Nagy Olivér, Palotai Marcell, Temkó Lóránt, Vadon Roland versenyzők. Lőrincz Dénes, Nagy András, Palotai Kristóf, Temkó László, Vadon Ferenc segítők.

Az U15-ös csapat. Koch János csapatvezető, Martin Gábor szövetségi kapitány, Kovács J. Krisztián másodkapitány. Friedrich Gábor, Koch Alexander, Krocsány Gábor, Pékó Áron, Polgár Bence versenyzők, Kiss Béla, Krocsány Gábor, Pékó Gábor, Polgár Andor segítők.”

Cikk és fotók: MOHOSZ

Aktuális napi hírek a MOHOSZ facebook oldalán ITT.