A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a ’90-es években több megyei helyszínen megrendezett népszerű horgász rendezvényeinek újbóli életre hívásaként 2015. május 23-án szombaton a Békés-Dánfoki Üdülőközpont területén megrendezi a Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt. A rendezvény célja, hogy közös halászlé- és halételkészítő program keretében összefogja a Körös-vidék horgászegyesületeit, a Körös-völgy horgászait, továbbá a szabadtéri főzés és a halas gasztronómia szerelmeseit. A rendezvényt helyben vásárolható halételekkel, vendéglátással és különböző zenés szabadtéri programokkal színesítjük.Helyszín: Békés-Dánfoki Üdülőközpont. Szervező és fő támogató a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, a rendezvény a Körösök-völgye Aktív Turisztikai Fesztivál keretében kerül megrendezésre.
NEVEZÉS, RÉSZLETES PROGRAM ÉS INFORMÁCIÓ a cikkben…
A jelentkezési lap letölthető MS Word formátumban ide kattintva!
Választható halétel kategóriák:
- Halászlé (kérjük a jellegét a nevezési lapon megnevezni. Pl: dunai, tiszai-körösi, bajai, stb.). Kizárólag a helyben kapott halóból készíthető
- Egyéb hallé (vegyes halászlé, csorba, korhely, stb.)
- Egyéb halétel (paprikás, pörkölt, füstölt hal, előételek, saláták, sült- rántott hal, stb.)
Program:
- 7:30-tól Főzőhelyek elfoglalása
- 8:30 Regisztráció – Dánfoki Üdülőközpont – „Gasztronómiai Komplexum melletti nagysátorban”
- 8:45 Halosztás a helyszínen
- 9:00 Főzés kezdete
- 9:00-9:30 Hivatalos megnyitó, köszöntők – Köszöntőt mond Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke, a zsűri elnöke
- 10:00-tól Zsűrizés folyamatosan (megjelenés, íz világ, tálalás, környezet)
- 14:00 Főzőverseny vége
- 15:00 Eredményhirdetés
11 órától aszínpadon élőzenei koncertek:
- 11:00-12:30 – Kétbalkezes Akusztikus Duó
- 13:00-14:00 – Over 3 (mai külföldi pop slágerek)
- 14:30-15:00, (közben halfőző eredményhirdetés), 15:30-16:30 – Tomassy Party Band (Pop és rock slágerek)
- 17:00-18:30 – Cassiopeia (Magyar rock slágerek)
Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny
Helyszín: Békés-Dánfoki Üdülőközpont
A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a ’90-es években több megyei helyszínen megrendezett népszerű horgász rendezvényeinek újbóli életre hívásaként 2015. május 23-án szombaton a Békés-Dánfoki Üdülőközpont területén megrendezi a Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt. A rendezvény célja, hogy közös halászlé- és halételkészítő program keretében összefogja a Körös-vidék horgászegyesületeit, a Körös-völgy horgászait, továbbá a szabadtéri főzés és a halas gasztronómia szerelmeseit. A rendezvényt helyben vásárolható halételekkel, vendéglátással és különböző zenés szabadtéri programokkal színesítjük.
Szervező és fő támogató a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
A rendezvény a Körösök-völgye Aktív Turisztikai Fesztivál keretében kerül megrendezésre. A rendezvény weblapja: http://korosokvolgyefesztival.hu/
A versenybe 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Pontos helyszín: Békés-Dánfoki Üdülőközpont, Gasztronómiai komplexum melletti szabad terület
Nevezés díja:
- 5.000 Ft/csapat, amennyiben a nevező csapat halat igényel. Egy csapatnak kb. 5 kg élő ponty jár. (a haligényt a nevezési lapon kell jelezni)
- 2.000 Ft/csapat, amennyiben a nevező csapat halat nem igényel.
- KHESZ tagegyesület részére 2.000 Ft (tagegyesületenként egy csapatnak jár kedvezmény, mely kb. 5 kg élő halat tartalmaz)
A nevezési díj – a fentiek szerint – tartalmazza (2-4 fő részére) kb. 5 kg élő pontyot (helyszínen kerül kiosztásra), 2 darab szemeteszsákot haltisztítási maradékoknak és hulladékoknak, helyi használatra egy garnitúra sörpadot, a csapat főszakácsa részére 1 db Körös-völgyi Horgászok Halászlé- és Halételkészítő Versenyére készült kötényt, minden más főzéshez szükséges alapanyagokról és kellékről a nevezett csapatoknak kell gondoskodni.
Nevezési határidő: 2015. május 20. szerda
Választható halétel kategóriák:
- Halászlé (kérjük a jellegét a nevezési lapon megnevezni. Pl: dunai, tiszai-körösi, bajai, stb.). Kizárólag a helyben kapott halóból készíthető
- Egyéb hallé (vegyes halászlé, csorba, korhely, stb.)
- Egyéb halétel (paprikás, pörkölt, füstölt hal, előételek, saláták, sült- rántott hal, stb.)
Egy nevező legfeljebb három halétellel nevezhet be a versenybe.
Kérjük az erre rendszeresített jelentkezési lapot kitölteni és leadni elérhetőségeinkre (személyesen, e-mail, fax). A jelentkezési lap leadható személyesen a KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. szám alatti irodájában, faxon (66/323-512), vagy e-mailen keresztül (info@khesz.hu).
A nevezési díj befizethető átutalással a KHESZ OTP 11733003-20030188 számlaszámára (a megjegyzés rovatban kérjük tüntesse fel a nevét / csapatnevét és a postai címét), csekken, vagy személyesen a KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. szám alatti irodájában nyitva tartási időben (hétfő-csütörtök 7:30-16:00, péntek 7:30-14:00) Kérjük a befizetésről szóló igazolást a rendezvényre bemutatás céljából elhozni.
Program:
- 7:30-tól Főzőhelyek elfoglalása
- 8:30 Regisztráció – Dánfoki Üdülőközpont – „Gasztronómiai Komplexum melletti nagysátorban”
- 8:45 Halosztás a helyszínen
- 9:00 Főzés kezdete
- 9:00-9:30 Hivatalos megnyitó, köszöntők – Köszöntőt mond Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke, a zsűri elnöke
- 10:00-tól Zsűrizés folyamatosan (megjelenés, íz világ, tálalás, környezet)
- 14:00 Főzőverseny vége
- 15:00 Eredményhirdetés
A rendezvény keretében a helyszínen különböző programokat lehet igénybe venni: játszóház gyermekeknek (népi hagyományok pünkösdi hangulatban), Megyei és települési értéktárak bemutatkoznak, Békés megye és , kötélpálya, gyermekek részére szabad horgászati lehetőség a Dánfoki csatornán a tábor területén belül
11 órától a nagysátor színpadán élőzenei koncertek
- 11-12:30 – Kétbalkezes Akusztikus Duó
- 13-14:30 – Tomassy Party Band (Pop és rock slágerek)
- 15:30-17:00 – Cassiopeia (Magyar rock slágerek)
A rendezvény médiapartnere: Rádió 1
Az elkészült ételek 11:30-tól folyamatosan leadhatók a zsűri felé. A csapatoknak a különböző kategóriákban elkészült halételeket legkésőbb 14 óráig le kell adni a zsűri felé.
A versenyzőknek kell gondoskodniuk a következőkről: járulékos anyagokról (fűszerek, stb.), kéziszerszámokról, vágódeszkáról, a tisztításhoz és az előkészítéshez szükséges edényekről, vödörről, bográcsról és bográcsállványról, valamint a zsűrizéshez asztalterítőről, hagyományos tálaló edényekről (ne műanyag legyen), evőeszközről, szalvétáról, egyéb dekorációról. Az asztalokat kérjük terítővel vagy fóliával lefedni. Kérjük a főzést kötényben, fedett felsőtesttel és fejfedőben (sapka, kendő) végezni az elvárható higéniai szempontok betartása mellett.
A gyepterület védelme érdekében az ételek fatűzön való elkészítését kérjük a jelentkezési lapon előre jelezni.
A helyszínen rendelkezésre áll: a gasztronómiai komplexum alatt vízvételi lehetőség, mosogatók, elektromos áram, mosdók.
Az elkészült ételek árusítása a rendezvényen tilos.
Zsűrizés folyamata
A zsűri 7 főből áll. A zsűri elnöke Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke
AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI ÉS A PONTSZÁMOK:
Helyszín, környezet (előkészületek, tisztaság, hulladék gyűjtése, kezelése) 1 – 10 pont
Megfelelő megjelenés (előírások szerinti öltözet) 1 – 10 pont
- Az étel megjelenése, ezen belül szín 1 – 10 pont, küllem, állag 1 – 10 pont, illat 1 – 10 pont
- Az étel íze, zamata 1 – 30 pont
- Hús íze, konzisztenciája 1 – 15 pont
- Összbenyomás 1 – 25 pont
- Maximális pontszám 120 pont
A pontozás végeredménye alapján kategóriánként külön-külön az első három díjazottnak arany, ezüst és bronz serleg és oklevél kerül átadásra, emellett értékes nyeremények és különdíjak kerülnek kiosztásra.
PARKOLÁSI LEHETŐSÉG: A főzőversenyre nevezett csapatoknak a kipakolás idejére van lehetőség a tábor területére a gépjárművel történő behajtásra. A gépjárműveket a tábor melletti parkolóhelyen lehet elhelyezni. A rendezvényt a Békési Polgárőr Egyesület felügyeli.
A rendezvény fő szervezője, támogatója a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ)
A jelentkezési lap letölthető MS Word formátumban ide kattintva!