Az I. Békés Megyei Horgász–Vadásznap keretin belül megrendezésre kerülő XX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny hivatalosan is kiírásra került. Nevezési tudnivalók, részletes program, letölthető nevezési lap és programplakát az alábbiakban:
XX. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny
Készítsük el közös ételeinket! – „Vadat és halat, s mi jó falat…”
Időpont: 2018. augusztus 25. (szombat)
Helyszín: Gyomaendrőd, Erzsébet-liget
Nevezési díj: 3.000 Ft
- A nevezési díj halat nem tartalmaz; a helyszínen fizetendő; egy sörpad garnitúrát tartalmaz, mely a helyszínen vehető át.
- A főzéshez a helyszíni regisztrációs pultnál előzetes jelzés alapján élő ponty igényelhető 800 Ft / kg-os áron. (Élő-tisztítatlan állapotú!) Az igényelt hal 7:15-től 10 óráig folyamatosan átvehető.
- A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tagegyesületeihez tartozó főzőcsapatok nevezési díja 5 kg élő pontyot foglal magában, mely a tagegyesületi vezető igazolásával és a nevezési díj befizetésének igazolásával a helyszínen 7:15-től kerül kiosztásra.
A VERSENYEN VALÓ RÉSZVÉTEL ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT, melyet kérünk legkésőbb 2018. augusztus 20. 16 óráig megtenni. Regisztráció: kfkk.gyomaendrod@gmail.com, iroda@khesz.hu
Főzőkategóriák:
- 1. Tiszai-körösi jellegű halászlé
- 2. Dunai jellegű halászlé
- 3. Egyéb hallé (Korhely hallé, halcsorba, stb.)
- 4. Egyéb halétel (harcsapaprikás, füstölt hal, sült hal, stb.)
A főzőcsapatok a rendezvény napján 6:45-től foglalhatják el a kijelölt főzőhelyeket. A főzőhelyre a gépjárművel történő behajtás kizárólag a kipakolás idejére lehetséges, utána a gépjárműveket a kijelölt parkolókban kell elhelyezni. A főzőcsapatok kipakolására a rendezvény napját megelőzően 2018. augusztus 24-én pénteken 15-19 óráig is lehetőség van.
Az ételek fatűzön való elkészítése tűzveszélyességi okokra tekintettel nem – vagy végső esetben a rendezők által ellenőrzött, biztonságosnak tekinthető tűzhelyen – lehetséges.
Program:
- 6:45-től – Főzőhelyek elfoglalása
- 7:00-tól – Regisztráció (a regisztrációs pultnál)*
- 7:15-től – Halosztás a helyszínen (halszállító autónál)
- 12:00-14:30-ig – Zsűrizés (zsűri sátor)
- 17:00 – Eredményhirdetés, díjátadás
*Főzőcsapatok helyszíni regisztrációjánál kérjük, hogy a jelentkezési lapot hozzák magukkal, vagy a helyszínen pontosan töltsék ki.
Jelentkezési lap letöltés ITT.
Zsűrizés, zsűri összetétele:
- Zsűri elnöke: Tímár Attila mesterszakács
Zsűri összetétele:
- Főzőkategóriánként 3 fő. A zsűri a zsűrisátorhoz várja az elkészült halételeket, az értékelés „vakzsűrizés” alapján történik, a főzőcsapatok részére előzetesen kiadott egyforma tányérokban, melyek szétosztásáról 11:30-tól a szervezők gondoskodnak.
Díjazás:
- A főzőcsapatok főzőkategóriánként oklevél formájában bronz, ezüst és arany minősítést kapnak. Főzőkategóriánként az arany minősítést elért főzőcsapatokból az első három legjobb ételt elkészítő csapat kerül elismerésre és díjazásra. A díjazáson kívül a zsűri elismeréseket és különdíjakat is kioszt.
A rendezvénnyel összevonva kerül megrendezésre a Körös-völgyi Halászlé- és Halétel készítő Verseny.
A rendezvényen számos horgász- és vadász kísérőprogram kerül lebonyolításra, amelyre minden érdeklődőt, családokat szeretettel látunk!
A rendezvény látogatása díjtalan!
A rendezvény hivatalos plakátja letölthető ITT.
Részletes információ: +36 (30) 478-37-83 (KHESZ központi irodai mobil)