Versenysport

Verseny szakbizottság

A KHESZ Verseny Szakbizottsága az alábbi szeményi összetételben végzi jelenleg a tevékenységét:

Elnöke: Krattinger Márton +6 (30) 985-98-48, marton.krattinger@bekesmegye.hu
Tagok:

Eredmények és célkitűzések

A verseny szakbizottság legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy a Békés megyei horgász versenysport területén mind szervezetileg, mind eredményesség szempontjából jelentős előrelépés történjen. A kezdeti időszakban a KHESZ megyei horgászcsapata az országos másodosztályú bajnokságban szerepelt. A szakbizottság és azon megyei versenyhorgászok, akik e szereplésbe nem törődtek bele közös összefogással egy új célt, a másodosztályú bajokságból történő felkerülést és azt követően az első osztályban való biztos bentmaradást célozták meg.

Ez a célkitűzés abban az időben majdhogynem elérhetetlen vágyálomnak tűnt, hiszen tudjuk, hogy az utóbbi évtizedben a horgász versenysport teljes mértékben technikai sporttá alakult át, a magyar horgász versenysport a világ élvonalába került és jelenleg is ott van .Ilyen körülmények között kellett megfelelni az elképzeléseknek, melyek ma már kijelenthetőek, hogy teljes mértékben sikerültek.
2002 és 2003 években Szövetségünk versenycsapata az Országos Horgász Csapatbajnokság II. osztályában a mezőny első felébe került, majd 2003 évben feljutott az OHCSB I. osztályába.
2004-2005-2006 években a csapat biztosan őrizte meg I. osztályú tagságát, 2006 évben már az I. osztályú bajnokság első felében végzett.
A 2007-es versenyév a Szövetség életében kiemelkedő, hiszen az OHCSB I. osztályában versenycsapata az előkelő 3. helyen, vagyis dobogón végzett.

A KHESZ  horgász versenycsapata
Nevek:
Alsó sor balról jobbra:
Balog Ákos, Búzás István, Jónásné Deli Ibolya, Gál István, Dénes Sándor, Csizmadia Zsolt (segítő)
Felső sor balról jobbra:
Szilvási Szilárd, Fazekas Bálint (segítő), Szekerczés Sándor, Miloszrodni László, Krattinger Márton (csapatkapitány), Hajzlinger János.

A megyei versenycsapat eredményességén túlmenően mind az egyéni, mind a klubcsapat versenyeken szintén kiemelkedő eredmények születtek. 2006 évben az Országos Egyéni Horgász Bajnokságon a kétszeres egyéni világbajnok Walter Tamás mögött az ezüstérmet Szilvási Szilárd szerezte meg. 2006 évben két megyei klubcsapat került az Országos Klubcsapat Bajnokságon az első tíz helyezett közé, míg 2007 évben a Klubcsapatok Országos Bajnokságán a Körösvidéki Sporthorgász Egyesület - Békés Triana csapata 2. helyen végzett minimális különbséggel, ami azt jelentette, hogy kis híján a Klubcsapatok Világbajnokságán (2008 Franciaország) egy Békés megyei csapat képviselte volna Magyarországot.
A 2007. évi Országos Egyéni Bajnokságon csapatunk női versenyzője, Deli Ibolya kiválóan szerepelt és bekerült az Országos Női Válogatott Keretbe. 

A fenti kiváló országos eredmények alapjait a Szakbizottság évek óta magas színvonalon rendezett és lebonyolított versenyei teremtették meg. Minden év elején megismerve az Országos Versenynaptárt a Szakbizottság elkészíti saját megyei versenynaptárát és megküldi a Szövetség tagegyesületeinek.

Ezek a versenyek a következőek:
- Megyei Felnőtt Egyéni Bajnokság
- Megyei Ifjúsági Utánpótlás és Női Egyéni Bajnokság
- Megyei Csapatbajnokság

Versenyeink népszerűségét az bizonyítja, hogy a Megyei Felnőtt Egyéni Bajnokságra ma már egyre több versenyző jelentkezik. A mezőny kiegyensúlyozottságát pedig az bizonyítja, hogy sem a felnőtt egyéni bajnok, sem a megyei csapatbajnok egyetlen évben sem tudta megvédeni korábbi bajnoki címét.

Távlati célok

A Szövetség versenycsapatának, versenyzőinek, klubcsapatainak 2007. évi versenyeredménye magasra tette a lécet. Ezen sikerek megismétlése komoly kihívást jelent az elkövetkező években, melynek mind a Szakbizottság, mind az érintett versenyzők meg kívánnak felelni. A Szakbizottság munkájának mind erkölcsi, mind anyagi támogatottsága a Szövetség részéről teljes mértékben biztosított. A továbblépés távlati céljai között előbb-utóbb meg kell fogalmazni a Szövetségen belül azt az igényt, hogy megfelelő szintű versenypálya kialakítására kerülhessen sor, hiszen a feltételek jelenleg korlátozottak.
A Szakbizottság megítélése szerint a KHESZ megfelelő saját vízterülettel rendelkezik (Fás tó), de azt is tudvalevő, hogy ennek megvalósítása elsődlegesen anyagi kérdés. Amennyiben ilyen témakörben pályázat kiírására kerül sor, úgy a Szövetségnek és a Verseny Szakbizottságnak élnie kell a lehetőséggel.